Programma

Zomerworkshopweek
> Portret   ma 24 – vr 28 juli
> Figuurstudie (met model)   ma 31 juli – vr 4 augustus

port J+ER figuur

Als één of 2 weken te volgen. Atelier Eddy Roos te Uithuizen, Groningen

– Hoe wordt je werk echt een beeld, een plastiek en niet een nagemaakte kopie? Het streven naar de persoonlijke arabesk, de architectuur van een beeld. De lessen van Despiau, Sondaar, Grégoire etc.
[ Deelnemers willen vaak na afloop graag ‘iets moois meenemen’. Dat is begrijpelijk, maar het leren staat boven ‘iets (af)maken’. Beter een flinke stap vooruit met een schets, dan ‘stilstaan’ met iets moois. ]
– Armatuur zelf voorbereiden naar aangereikte instructies. Wij werken met (draai)klei of boetseerwas. Tekenmateriaal meebrengen.
– € 550 per week, incl. koffie, thee & lunch. Verblijf in de omgeving vanaf € 50 per nacht.
– Het Museum Eddy Roos bevindt zich in hetzelfde pand.

Opgeven & meer informatie: Eddy Roos 06-3383 3332

________________________________________________________________

Masterclasses Figuratief Beeldhouwen

Uithuizen_theorie.JPG

(Leerjaar 2016-2017 is afgesloten. Onderstaand enkel ter informatie)
De laatste  workshopweekenden: Figuurstudie op 75cm. Armatuur bouwen en beheerst stap voor stap opbouwen, leren o.a. over de architectuur, compositie en ritmes van een beeld.
Welke aspecten van duizenden jaren beeldhouwkunst zijn nog steeds actueel en onmisbaar? De Griekse beeldhouwkunst. De Franse invloed van Rodin (indirect leerling van Carpeaux), via zijn assistent Charles Despiau weer naar een Nederlandse leerling Bertus Sondaar. Italiaanse invloed: Brunelleschi, Alberti, Manzù… Aspecten van tuinarchitectuur (b.v. Andre le Notre). Nederlandse beeldhouwkunst: Prof. Bronner (‘Beeldhouwkunst is architectuur en architectuur is beeldhouwkunst’). De plaats binnen architectuur, het plastisch getal (architect Dom van der Laan), de Gulden Snede.

Geschikt als vervolgopleiding van een studie figuratief werk aan een academie. Ook voor gemotiveerde autodidacten en wie een beeldhouwopleiding wil gaan volgen.
Motivatie en doorzettingsvermogen zijn bijna belangrijker dan talent. Willen leren en achter durven laten wat achter je ligt, zijn voorwaarden.

________________________________________________________________

Betaling en Restitutie

– Betaling uiterlijk 14 dagen voor aanvang op NL37 RABO 0108 8612 28, t.n.v. E. Roos, o.v.v. (opleidingtitel).
– Restitutie: 75% bij annulering tot twee weken, 50% één week voor aanvang.
– Korter dan één week uitsluitend vanwege medische redenen: 25%.

________________________________________________________________